Relatietherapie

Relatietherapie

De partner, waar je eens zoveel van hebt gehouden en nog steeds van houd, en jij zitten in een crisis. In het drijfzand dreigen jullie elkander kwijt te raken.afspraak relatietherapie psychologen praktijk nederland afspraak maken

Wij verzorgen relatietherapie en relatiecoaching, therapie gaat in op het probleem, coaching is oplossingsgericht. Uitgebreide info kunt u vinden op onze pagina De relatietherapeut.com

Hebben jij en je partner problemen met lichamelijk contact ? Probeer dan onze knuffelworkshop. Een absolute aanrader. (niet spiritueel of seksueel.)

Volgens een gestructureerd stappen plan, (welk plan het ook maar mag zijn, wat bij jullie past), gaan we aan de slag. Dit betreft een stukje theoretische en praktische stappen.

Stap 1 Luister naar elkaar

Luisteren is meer dan aanhoren wat iemand verteld. Luisteren is ook begrijpen en voelen.

Stap 2 De rugtas

Iedereen stapt met bagage een relatie in. En door de jaren heen vormen de ervaringen je. Ontdek hoe je reageert als iets dichtbij komt, welke diepe overtuigingen je hebt en welke patronen er in jouw gedrag zijn ontstaan.

Stap 3 Hersens, emoties en hormonen

Relatieproblemen draaien om meer dan hormonen en emoties. Er gebeurt iets in je hersenen. Het goede nieuws is dat je de baas van je brein bent. En dat je kunt leren om instinctieve, destructieve acties of reacties te veranderen in bewust liefdevol gedrag.

Stap 4  Spiegeltje spiegeltje aan de wand

Wat zien anderen in jullie relatie? Wat je denkt dat niemand ziet, is vaak overduidelijk zichtbaar. Eerlijke feedback van mensen die geen partij zijn in jullie relatie, helpen om gedrag te herkennen dat verbetering kan gebruiken.

Stap 5 Spreken is goud

Praten is een kunst. Zeker als je al een tijdje niet meer on speaking terms bent. Ontdek hoe je op een respectvolle en duidelijke manier met elkaar kunt spreken, ook als je het niet eens bent.

Stap 6 Als ik ….

Achter elk verwijt zit een wens. Een verlangen dat je partner iets anders doet of zegt. Ga je die wensen uitspreken, dan verlaat je langzaam maar zeker de loopgraven waarin je elkaar met woorden bestookt.

Stap 7 Durf verantwoordelijkheid te nemen

Natuurlijk is je partner de grootste schuldige aan jullie problemen. Maar waar ben jij verantwoordelijk voor? Wat kan jij doen of met welke gedachtes moet jij afrekenen om de situatie te verbeteren?

Stap 8 Zonder doel geen overwinning

Werken aan je relatie is een continu proces. Evalueren en doelen stellen is daarin cruciaal. Je kijkt terug op wat er goed ging en waar je nog mee aan de slag moet. En hoe je dat wilt gaan bereiken.